Wednesday, December 03, 2008

Mini gath di umah Mad Duan

Entry kali ni ialah berkenaan small gathering Terendakian SPM 97 di umah Mad Duan. Yang hadir pada malam itu ialah Shimi (dan aweknya Misz Mastura, junior Tdk), Ap, Ikhwan, Pesol, Mickey, Sherrina dan Joe yg kebetulan turun ke KL kerana kursus. Gathering ni diadakan akhir November yang lalu. After 11 years baru dapat jumpa balik ngan Ikhwan @ Siput. Ikhwan tak dtg reunion kat PD last year.



Makan soto


Pesol (nampak kaki aje), Masz, Sherrina, Mickey dan Mad Duan


Geng Bujang Trang-tang-tang: Shimi, Ap, Ikhwan, Pesol and Mickey


Tgh tengok gambo kawin Mad Duan


Joe ngan Mickey punya khusyuk


From left: Mad, Ap, Ikhwan, Pesol, Nani (wife Mad), Masz, Sherrina, Mickey.
Front: Shimi and Joe


Get-together again after 11 years

Thanks to Mad Duan and Nani sbb organize gathering ni kat umah korang. Hopefully acara mcm ni dapat diteruskan lagi di masa akan datang :)

Monday, December 01, 2008




Untuk makluman Ansara akan menganjurkan MALAM ANSARA 2008 pada Ahad 21hb Disember 2008 di PWTC dengan matlamat untuk mengumpul dana bagi :

1. Tabung Harapan Ihsan Pelajar Ansara
2. Tabung pembiayaan pengurusan dan aktiviti Ansara.

Tiket-tiket individu akan dijual pada harga-harga berikut :

1. RM110 bagi bekas pelajar MRSM.
2. RM110 bagi tetamu Ansara
3. Tiket pelajar bernilai RM70 setiap satu bagi bekas pelajar MRSM yang masih menuntut (sepenuh masa berumur 25 tahun ke bawah)

Bagi tiket-tiket individu dan kelamin tetamu akan ditempatkan di meja-meja yang ditetapkan oleh urusetia. Bagi kumpulan yang ingin ditempatkan semeja, bolehlah membuat tempahan meja pada harga RM1100 setiap satu.

*Lebihan RM10 bagi setiap jualan tiket akan dimasukkan ke Tabung Ansara Terendak.

Untuk tempahan tiket, sila email sherrina_kl@yahoo.com

Friday, November 28, 2008

WU Hazlee Ramle

Daripada emel Hazlee [mohdhazlee{at}yahoo.com],

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dengan segala hormatnya dijemput tuan/puan ke majlis kenduri perkahwinan saya di Melaka pada 13 Disember 2008.

Jom....


Klik gambar untuk besarkan


Klik gambar untuk besarkan

Wednesday, October 15, 2008

Ansara Terendak Charity Dinner

Mark your calendar, 13th December 2008 is the date. Ansara Terendak Charity Dinner will be held in Kuala Lumpur. More details will be furnish soon.

Tuesday, October 14, 2008

Salasilah Keluarga

Masyarakat Malaysia khususnya orang Melayu kurang memiliki minat yang tinggi untuk menjejaki jurai keturunan atau salasilah keluarga mereka sendiri. Barang kali mereka beranggapan tiada sebarang faedah atau manfaat sekiranya mereka menyelidiki secara lebih mendalam tentang keluarga mereka. Kecenderungan menyimpan atau menulis rekod-rekod salasilah boleh dikatakan hanya terdapat dalam kalangan pemerintah khasnya golongan kerabat diraja atau pembesar-pembesar negeri. Tujuan penulisannya barang kali tidak lebih untuk menyatakan keabsahan pemerintahan mereka di sesebuah negeri atau jajahan taklukan mereka. Selain itu, terdapat juga segelintir masyarakat yang menyusun salasilah adalah bertujuan semata-mata ingin menuntut takhta kerajaan, kuasa atau harta perwarisan untuk diwarisi oleh generasi seterusnya.

Perkataan ‘salasilah’ berasal daripada kosa kata bahasa Arab yang bermaksud “daftar keturunan atau jurai keturunan”. Ensiklopedia Islam (2004), halaman 250 mendefinisikan salasilah sebagai “daftar atau susunan asal-usul keturunan, biasanya dimulai daripada tokoh yang dianggap penting dan dihormati yang memiliki nilai sejarah”.

Pengetahuan tentang salasilah dianggap sebagai salah satu cabang ilmu yang penting khasnya dalam bidang sejarah dan ia dikatalogkan sebagai bidang sains sosial. Berdasarkan pengertian yang sempit, ilmu salasilah ini merupakan kajian berkenaan individu dan hubungannya dalam sesebuah keluarga. Walau bagaimanapun, sekiranya kita memahami pengertiannya yang luas, ilmu salasilah ini merangkumi kajian yang mendalam tentang sejarah, biografi, geografi, sosiologi, undang-undang, perubatan, linguistik dan sebagainya. Kita sewajarnya berpegang kepada takrifan yang luas kerana kita bukan hanya sekadar ingin mengetahui nama dan tarikh penting yang dilalui nenek moyang kita sahaja, tetapi juga corak kehidupan mereka serta sumbangan mereka terhadap agama, bangsa dan negara mereka. Apa yang lebih penting ialah pengkajian tentang ilmu salasilah keluarga mampu memupuk jati diri seseorang individu.

Pengkajian terhadap ilmu salasilah juga memerlukan pengorbanan yang besar kerana para pengkaji dalam bidang ini terpaksa bekerja keras untuk mendapatkan maklumat-maklumat penting daripada ahli keluarga yang dikenali atau tidak. Maklumat-maklumat yang diperoleh itu sama ada maklumat lisan atau sumber bertulis perlu dipastikan kesahihannya agar tidak dipertikaikan oleh pihak-pihak lain yang mempunyai autoriti.

Justeru, penulisan salasilah perlu diberi keutamaan sekiranya seseorang itu ingin menjejaki semula sejarah asal-usul keturunannya. Tambahan pula, salasilah keturunan seseorang itu amat penting diketahui dalam masyarakat yang bertamadun. Menjejaki asal-usul keturunan seseorang boleh memberi manfaat kepada penerusan hubungan silaturahim antara kaum kerabat. Pengekalan hubungan silaturahim sesama kaum kerabat pula sangat dituntut oleh Islam.

ALLAH S.W.T. berfirman:

Dan bertakwalah kepada ALLAH yang kamu selalu meminta dengan menyebut-nyebut nama-Nya, serta peliharalah hubungan (silaturahim) kaum kerabat...

(Surah an-Nisa’: 1)

Sumber is150.net

Wednesday, October 08, 2008

FIVE-MINUTE MANAGEMENT COURSE

Lesson 1

A sales rep, an administration clerk, and the manager are walking to lunch when
they find an antique oil lamp.

They rub it and a Genie comes out.

The Genie says, 'I'll give each of you just one wish.'

'Me first! Me first!' says the admin clerk. 'I want to be in the Bahamas , driving a
speedboat, without a care in the world.'

Puff! She's gone.

'Me next! Me next!' says the sales rep. 'I want to be in Hawaii , relaxing on the
beach with my personal masseuse, an endless supply of Pina Coladas and the love
of my life.'

Puff! He's gone.

'OK, you're up,' the Genie says to the manager.
The manager says, 'I want those two back in the office after lunch.'

Moral of the story
Always let your boss have the first say.

Lesson 2

An eagle was sitting on a tree resting, doing nothing.

A small rabbit
saw the eagle and asked him, 'Can I also sit like you and do nothing?'

The eagle answered: 'Sure, why not.'

So, the rabbit sat on the
ground below the eagle and rested. All of a sudden, a fox appeared, jumped on
the rabbit and ate it.

Moral of the story
To be sitting and doing nothing, you must be sitting very, very high up.

Lesson 3

A turkey was chatting with a bull.

'I would love to be able to get to
the top of that tree' sighed the turkey, 'but I haven't got the energy.'

'Well, why don't you nibble on some of my droppings?' replied the bull.
They're packed with nutrients.'

The turkey pecked at a lump of dung, and
found it actually gave him enough strength to reach the lowest branch of the
tree.

The next day, after eating some more dung, he reached the second
branch..

Finally after a fourth night, the turkey was proudly perched at
the top of the tree.

He was promptly spotted by a farmer, who shot him
out of the tree.

Moral of the story
Bull Shit might get you to the top, but it won't keep you there.

Lesson 4

A little bird was flying south for the winter. It was so cold the bird froze and
fell to the ground into a large field.

While he was lying there, a cow
came by and dropped some dung on him.

As the frozen bird lay there in
the pile of cow dung, he began to realize how warm he was.

The dung was
actually thawing him out!

He lay there all warm and happy, and soon
began to sing for joy.

A passing cat heard the bird singing and came to
investigate.

Following the sound, the cat discovered the bird under the
pile of cow dung, and promptly dug him out and ate him.

Morals of the story
(1) Not everyone who shits on you is your enemy.

(2) Not everyone who gets you out of shit is your friend.

(3) And when you're in deep shit, it's best to keep your mouth shut!

THUS ENDS THE FIVE MINUTE MANAGEMENT COURSE

Tuesday, September 02, 2008

Sunday, August 17, 2008

KEMPEN DERMA DARAH PRA RAMADHAN



Ansara Terendak akan mengadakan Kempen Derma Darah Pra Ramadhan di Jusco Prima, Kepong pada 29 Ogos 2008-31 Ogos 2008. Untuk mendapatkan senarai 24 buah pusat derma darah yang diuruskan oleh Ansara cawangan lain, sila rujuk senarai dibawah:

KEMPEN DERMA DARAH PRA-RAMADHAN KEBANGSAAN 2008

Anjuran: ANSARA
Penaja Utama: AEON Jusco dan Pusat Darah Negara (PDN)
Rakan Media: Utusan Melayu
Dengan Usahasama: Liga Alumni, Polis, ATM, RELA, etc

Jumaat Sabtu Ahad 29, 30 & 31 Ogos 2008

Kuala Lumpur, Johor Bahru, Melaka, Seremban, Klang, Ipoh, Penang, Alor Star, Kangar, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kuantan, Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau, Lahad Datu, Kuching.

The Venue and Coordinator List


Kuala Lumpur

Kuala Lumpur will have a total of 6 venues.

Each venue will be taken care of different Ansara chapters.

Volunteers are needed at all the 6 venues.


1) Venue: Jusco Taman Maluri KL
Date:
Time:

Coordinator: Ida Hariyani Abdul Majid (xMRSM Beseri)
Handphone: 012-4457445
Office (DL): 603-2785 8558
E-mail: eiddamajid@yahoo.com
Status: Confirmed.


2) Venue: Jusco Cheras Selatan KL
Date:
Time:

Coordinator: Ann Haniza Jais (xMRSM Muar)
Handphone: 017-3611880
E-mail: annhaniza@yahoo.com
Status: Confirmed

3) Venue: Jusco Alpha Angle Wangsa Maju KL
Date:
Time:

Coordinator: Kim Mahmud (xMRSM Seremban)
Handphone: 016-6061864
E-mail: kimisawa@gmail.com
Partner: RELA
Status: Confirmed

4) Venue: Jusco One Utama KL
Date:
Time:

Coordinator: Firdaus Abu Naim (President Ansara PDRM )
Handphone: 012-6277416
E-mail: encik_firdaus@yahoo.com
Partner: Skuad 69 (Police)
Status: Confirmed


5) Venue: Jusco Metro Prima KL
Date:
Time:

Coordinator: Nazri Borhanudin ( Ansara Terendak)
Handphone: 012-6075479
E-mail: nazribor@yahoo.com.my
Status: Confirmed


6) Venue: Jusco Taman Equine KL
Date:
Time:

Coordinator: Faizzudin Serimasran (xMRSM Balik Pulau)

Handphone: 019-2097155
E-mail: faizzudin.serimasran@gmail.com
Partner : Faiza (xMRSM Beseri)
Handphone: 012-4614130
E-mail: faiza_b16@yahoo.com
Status: Confirmed


JOHOR BAHRU

Johor Bahru District will have a total of 4 venues.

Johor Bahru District Coordinator will be Sdr Azman Che Soh (xMRSM Seremban pioneer) who will assist in coordinating all the 4 venues and the 4 venue coordinators.

Sdr Azman’s hanphone : 019-7774643 and e-mail : azmanchesoh@yahoo.com

Volunteers in Johor Bahru may contact Sdr Azman or direct to the venue coordinators.


7) Venue: Atrium, Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang, JB
Date:
Date:
Time:

Coordinator: Dr Adnan Sulaiman (xMRSM Seremban)
CEO Penawar Group
Contact : Norizan Kusasir (xMRSM Kuantan)
Handphone: 012-7222360
E-mail: norizan@penawargroup.com
Status: Confirmed

8) Venue: Jusco Tebrau City JB
Date:
Time:

Coordinator: Azman Che Soh ( xMRSM Seremban Pioneer)
Handphone: 019-7774643
E-mail: azmanchesoh@yahoo.com
Status: Confirmed

9) Venue: Jusco Permas Jaya, JB
Date:
Time:

Coordinator: Azizi Azizan (xMRSM PDRM Kulim)
Handphone: 012-2859318
E-mail: nyamukutan@yahoo.co.uk
Status: Confirmed


10) Venue: Jusco Taman Universiti JB
Date:
Time:

Coordinator: Dr Mat Alwi Zakaria (xMRSM Kota Bharu pioneer)
Handphone: 016-7114278
Klinik no.: 07-5578266
Email: azmanchesoh@yahoo.com
Status: Confirmed.



MELAKA

Melaka will be coordinated by State Coordinator Orthopaedic Surgeon Dr Asri Ghapar (xMRSM Jasin). Dr Asri’s handphone :012-2264294 & E-mail : mabg68@yahoo.com

11) Venue: Jusco Melaka
Date:
Time:

Coordinator: Dr Asri Ghapar (xMRSM Jasin)
Handphone: 012-2264294
E-mail: mabg68@yahoo.com
Status: Confirmed

12) Venue: Mahkota Parade Melaka
Date:
Time:

Coordinator:
Handphone:
E-mail:
Status: Waiting for confirmation.

May or may not be included.



SEREMBAN

Seremban District will have a total of 2 venues.

Seremban District Coordinator will be Dr Miszua Anuar.

13) Venue: Centrepoint Seremban
Date:
Time:

Coordinator: Dr Miszua Anuar (xMRSM Seremban)
Handphone: 019-6544354
E-mail: miszua@pd.jaring.my
Status: Confirmed


14) Venue: Jusco Seremban 2
Date:
Time:

Coordinator: Khaidzer Hj Kedah (xMRSM Seremban)
Handphone: 013-6189292
E-mail: Khaidzer@wiramas.com.my
Status: Confirmed



KLANG

Klang will have a total of 2 venues.

15) Venue: Jusco Bukit Tinggi Klang
Date:
Time:

Coordinator: Sdr Zahari Mohd (xMRSM Kota Bharu)
Handphone: 016-6058369
E-mail: zaharimohd@yahoo.com
Status: Confirmed

16) Venue: Jusco Bukit Raja Klang
Date:
Time:

Coordinator: Norhalim Iskandar (xMRSM Kuala Berang)
Handphone: 012-6558170
E-mail: nhalim@hotmail.com
Status: Confirmed


IPOH


17) Venue: Jusco Kinta City Ipoh
Date:
Time:

Coordinator: Ahmad Faizal Azumu
Handphone: 019-5726777
E-mail: faizal.azumu@gmail.com
Status: Participation in the 2008 campaign confirmed.


PENANG

18) Venue: Kompleks Mayang Mall, Bayan Baru
Date: 29 & 30hb Ogos 2008
Time: 9.00 - 5.00 petang

Area Leader: Jamil B. Ibrahim (xMRSM Seremban)
Contact: Jamil B. Ibrahim
Handphone: 012-4079 246
E-mail: jamil@pdc.gov.my
Status: Confirmed


ALOR STAR

19) Venue: To be confirmed soon
Date:
Time:

Coordinator: Sdr Tarmizi
Handphone: 012-5038570
E-mail: paktarm2@streamyx.com
Status: Participation in 2008 campaign confirmed.


KANGAR

20) Venue:
Date:
Time:

Coordinator:
Handphone:
E-mail:
Status: Waiting for response from members of Ansara Beseri.


KOTA BHARU

21) Venue: To be confirmed soon.
Date:
Time:

Coordinator: Nasrif / Nik Rudi (xMRSM Kota Bharu)
Handphone: 019-9553233 (Nasrif)
E-mail:
Status: Participation in the 2008 campaign confirmed.

KUALA TERENGGANU

22) Venue: To be confirmed soon.
Date:
Time:

Coordinator: Tun Faisal Tun Razak (xMRSM )
Handphone:
E-mail: tcstun@yahoo.com
Status: Participation in the 2008 campaign confirmed.


KUANTAN

23) Venue:
Date:
Time:

Coordinator:
Handphone:
E-mail:
Status: Waiting for further confirmation.


KOTA KINABALU

24) Venue: To be confirmed.
Date:
Time:

Coordinator: Amiruddin Tajudin (xPresident Ansara Kuantan)
Handphone: 012-3116419
E-mail: amir6162@yahoo.com
Status: OK


KUCHING

25) Venue: To be confirmed soon
Date:
Time:

Coordinator: Kol (Dr) Adnan Abdullah (1st Army Division)
Handphone: 012-3996039
E-mail: dradnanabdullah@yahoo.com
Status: OK


SUKARELAWAN (VOLUNTEERS) DIPERLUKAN

DI SEMUA LOKASI SELURUH MALAYSIA


#1 The Dates and Times will be filled as we received further confirmation from the 3 parties at each location namely: 1) Our Ansara representative (Venue Coordinator); 2) The premise manager; and 3) The blood donation team.

1)This list will be constantly updated as we organise and progress further.

2)This list will be posted on the Ansara website for all to see.

3)All state/regional/district/venue coordinators are to ensure that the information in this list is current and accurate.

4)Any corrections, additions or deletions that needs to be done to this list, please e-mail Dr Halim Abubakar or Mr Zahari Mohamed.

5)This list must be finalised by Friday 8st August 2008 in preparation for nationwide press and media release and publicity blitz.

6)The names of ALL volunteers from all venues nationwide will be compiled to be included and acknowledged in the final report at the conclusion of the 2008 campaign.



This list has been prepared by:

1)Dr Halim Abubakar (xMRSM Seremban, pioneer batch)
National Coordinator.
Handphone: 012-6636232
E-mail: drhalimb@streamyx.com

2)Mr Zahari Mohd. (President Ansara Kota Bharu, pioneer batch)
Deputy National Coordinator.
Handphone: 016-6058369
E-mail: zaharimohd@yahoo.com

Mari beramai-ramai menderma darah dan sebarkannya kepada rakan-rakan anda.

Monday, August 11, 2008

WU Zureen

Salam,

Nuraizureen (Zureen) dan Nik Erman menjemput semua kawan-kawan Terendakz ke majlis perkahwinannya yang akan berlangsung pada:

Tarikh : 17 Ogos 2008
Hari : Ahad
Bertempat : 6994, Jalan 18, Taman Selayang Baru, 68100 Batu Caves, SELANGOR

Semua dijemput....

Kad jemputan seperti attachment....

Kad Zureen - Photobucket

Photobucket

Aturcara Zureen - Photobucket

Peta ke rumah zureen - Photobucket
klik untuk besarkan gambar

Jom.... kita meriahkan

p/s : Zureen, sorry lambat dan aku tak sempat nak padam nama aku...

Monday, August 04, 2008

Majlis Perkahwinan Slipt - Arina

Friends,

Yes, I am taking the plunge. Stop asking me whether I am sure or not (yes, that's you, Ameir!) because hell yeah I am!

I am so so sorry that I am not able to invite each and everyone of you personally or send an individual card.. Time flies and then you realized that you have so many people to invite. I consider myself lucky, to have such lovely people like you in my life. Thanks, guys.. and here cordially invite you as per below details.

Date: 10 August 2008
Day: Sunday
Time: 12pm - 4pm
Venue: Ampang (map attached)

Visit Slipt's blog for invitation card. To Slipt and Arina, congratulations!

Wednesday, July 16, 2008

Jualan Goodie Set Jubli Perak


Beg Jubli Perak
By hand: RM5
By pos: RM10


Buku Direktori Jubli Perak - mengandungi direktori Terendakian daripada SPM87-2007
By hand: RM10
By pos: RM15




Mug Jubli Perak

By hand: RM 10
By pos: RM20


Topi Jubli Perak: Ada tulisan 'www.extdk.net' dibelakang topi.
By hand: RM15
By pos: RM 25

Jika beli satu set (beg, topi, mug dan buku):
By hand: RM40 (ambil di court badminton pada hari Isnin)
By pos: RM55 (termasuk kotak dan kos pos laju) di semenanjung Malaysia shj.
RM60 ke Sabah & Sarawak

Makluman:

1. Untuk ambil by hand, please contact me (013-3843484) utk booking goodie set dulu sebelum ambil di court badminton (rujuk topik badminton di Sports Complex utk peta)

2. Utk pos, barang akan dibungkus dalam kotak dan dihantar melalui pos laju

3. Sila bank-in bayaran dan maklumkan mengenai pembayaran kepada saya:

Bank : Maybank
No A/C: 1123 5304 8553
E-mai l: sherrina_kl@yahoo.com
No hp : 013-384 3484 / 017-274 8904

4. First come first serve basis. Kalau dah habis, tak dapek den nak nolong. So cepat2 beli afro

p/s: Saya masih ada extra 4 buah buku Jubli Perak terbitan MRSM Terendak. Sapa mau, PM saya cepat2... laugh

Saturday, July 12, 2008

On TV: Reen in Kan Cheong Kitchen@8TV

Reen masuk acara Kan Cheong Kitchen yang disiarkan di 8tv...caiyok, Reen :)








Part 1


Part 2


Part 3

Friday, July 11, 2008

Wednesday, July 02, 2008

Walimatulurus - Mohd Azizul Zaid aka Ajoey

on behalf of Ajoey.... as emel in terendakz@yahoogroups.com on 1st July 2008

=====================

Assalamualaikum wbt,

Saya dengan segala hormatnya menjemput

Semua bekas ahli Homeroom
dari Andromeda - Gynamite
MRSM Kem Terendak
PMR 1995 / SPM 1997

untuk hadir ke majlis perkahwinan

Azizul (saya) & Azreen

pada 27 July 2008, Ahad
bersamaan
24 Rejab 1429 Hijrah

Bertempat di Mini Stadium Bistari,
Jalan Ayer
Keroh Lama,
75450 Ayer Keroh, Melaka

Sila rujuk kepada map:



Sekian

Wassalam

=================

Jom...

Alhamdulillah

Tamat dah majlis Sambutan Jubli Perak.

Antara rakan-rakan daripada Batch PMR 1995 dan SPM 1997:

Sherry, Reen, Halina, Nana, Zaitie, Alfian, Along, Alan Batik, Qarmal, Fizah dan Shema Afifi. Tiada dlm gambo tapi hadir: Ajoey, Is, Rozita, Pesol dan Sting

sumber : http://sherrina.blogspot.com/

Friday, May 23, 2008

Countdown Jubli Perak: 29 hari lagi



Semalam dari pagi ke petang, saya menghubungi setiap seorang bekas guru yang telah menerima jemputan ke dinner Jubli Perak untuk mendapatkan pengesahan kehadiran. Amat seronok sekali mendengar suara girang mereka bila saya menyebut yg maktab menyambut usia 25 tahun. Walaupun ramai antaranya tidak saya kenali tetapi semangat maktab itu yang memesrakan kami.

Hampir 50% menyatakan confirmation untuk hadir dan 30% lagi meminta tempoh untuk adjust schedule. Ternyata mereka memang menantikan sangat untuk hadir ke program ini.

Antara cikgu yang sudah confirm hadir ialah Cikgu Azizah (Sejarah) yang akan terbang dari Kota Kinabalu untuk berjumpa dengan anak-anak didiknya yang telah meninggalkan alam persekolahan....

Hari ini operasi menelefon guru akan saya teruskan lagi untuk menghubungi sebilangan guru-guru yang tak dapat saya bercakap terus hari semalam. Semoga lebih ramai bekas guru akan turun padang menyertai acara ini

Thursday, May 22, 2008

Tawaran Postpaid Celcom-Utk Dapatkan Penajaan

















Sesiapa yg berminat, leh email ke malyoi@gmail.com dan bantu sebarkan informasi ini secepat mungkin :)

Sunday, March 16, 2008

Pendaftaran Jubli Perak

Berikut adalah senarai terkini yang telah mendaftar untuk menghadiri acara Jubli Perak MRSM Terendak:

1. Sharifah Sharina Syed Aswad
2. Iskandar Syahril Ibrahim Sukri
3. Abdul Halim - PAID + Sponsor
4. Mad Duan
5. Isteri Mad Duan
6. Asyimah Mohamad Afifi
7. Shimi
8. Tunang Shimi
9. Reen
10. Zaiti
11. Nazham
12. PK
13. Nafi
14. Indah
15. Indah's Spouse
16. zureen - PAID
17. fizah
18. Fizah's Spouse
19. ozzie
20. Ozie's Spouse
21. sha
22. Spoke
23 Neti
24. Neti's Spouse
25. Zairin
26. Ita
27. Maidin
28. Maidin's spouse
29. Roxa
30. Zureen's Spouse - PAID
31. Reen's Spouse

Terendakian: 22
Spouse: 9
Total: 31


Yang lain yang masih berminat, cepat-cepat....seats sangat panas. Sebelum kehabisan :D

Sunday, February 17, 2008

Walimatulurus - Mohd Rohaizad aka Mydin

from Rohaizad (kingqueen20022001[at]yahoo.com)

THE TIME FOR ME IS COME TO AN END......... .

ITS MAIDIN FROM HOME ROOM BETELGEUSE A .........

HOPE YOU ALL MAY SUPPORT ME THROUGH MY NEW JOURNEY..... .

I LOVE U ALL......... ..

THE DATE IS 15 MARCH 2008 AND IT WILL CHANGE MY LIFE AGAIN.....

THE ATTACHMENT I SENT TO ALL U GUYS WILL EXPLAIN EVERY THINGS...... .

CALL ME IF YOU MAY 01[two] 9444 672

Photobucket

Photobucket

Tuesday, February 12, 2008

Sticker Jubli Perak MRSM Terendak



Seperti yang semua sedia maklum, menguruskan majlis sambutan 25 tahun MRSM Terendak memerlukan dana yang besar. Selain mengharapkan sponsorship, penjualan iklan dan kutipan yuran, jawatankuasa juga mengambil inisiatif untuk mengumpul dana melalui sumbangan ikhlas setiap Terendakian.

Bagi setiap sumbangan bernilai RM10, sekeping sticker kereta atau motor akan diberikan sebagai tanda penghargaan. Sumbangan lebih juga amatlah dialu-alukan.

Bagi yang telah membuat order dan ingin melakukan pembayaran, sila bank-in wang anda ke:

Akaun: Maybank
Nama: Iskandar Syahril Ibrahim Syukri
No Akaun: 1622 6315 7531

Setelah membuat pembayaran, sila emailkan maklumat berikut:
Nama Anda:
Batch SPM:
No Telefon:
Alamat:
Tarikh Pembayaran:
Masa Pembayaran:
Amount:

Emailkan ke iskandarsis AT yahoo DOT com or bleh je sms kat beliau di talian 019-Lima Lima 8, 05 Satu 5.

Sticker akan dipos ke alamat yang anda beri.

Sokonglah program 25 tahun MRSM Terendak ini dengan membeli sticker special edition ini. Sila hebahkan mengenai penjualan ini kepada semua Terendakians yang anda kenal.


Sila letak nama siapa yang nak order...

Nama:

Jumlah yang nak order:

Tuesday, January 22, 2008

ANSARA Terendak

Please be advised that we have conducted our 2008 AGM for ANSARA Terendak Branch. Below are the list of the 10 elected members as per constitution requirements:

Name - Position

  1. Brother Mej. Farizal Haryadi Abdul Hadi RMAF - President
  2. Brother Mohd Nazri Borhannuddin - Vice President
  3. Sister Tengku Aidrina Tengku Yaacob - Secretary
  4. Sister Sharifah Sharina Syed Aswad - Assistant Secretary
  5. Sister Intan Harlizda Hitam - Treasurer
  6. Brother Madhi Abd Hamid - Branch Committee
  7. Brother Kamal Rafizi Rahman - Branch Committee
  8. Brother Fairuz Mohamad - Branch Committee
  9. Brother Iskandar Syahril Ibrahim Sukri - Branch Committee
  10. Brother Dr. Mohd Azahadi Omar - Branch Committee

The mainboard for ANSARA Terendak are as the committee for Silver Jubilee Celebration. The committee will remain in position until the next 2009 AGM.

by,
ridzuan hamid

Sunday, January 20, 2008

Mesyuarat Kelima Sempena Sambutan Jubli Perak

Berikut adalah maklumat mengenai mesyuarat kelima yang akan diadakan:

Tarikh: 23 Januari 2008
Hari: Rabu
Masa: 2.00pm
Tempat: Bilik mesyuarat di Restoran NZ Wangsa Maju (tempat meeting ke-4)

Tuan Presiden telah bersetuju untuk mengadakan mesyuarat ditempat yang sama memandangkan sewa tempat lebih murah dan sesuai. Bagi AJK yang mengalami kesukaran untuk sampai, bolehlah menaiki LRT Putra dan turun di Wangsa Maju dimana akan ada AJK-AJK yang akan menjemput anda. Bagi yang bercadang untuk menaiki LRT, sila maklumkan kepada saya lebih awal supaya dapat saya uruskan. Saya boleh dihubungi di 01[tiga]-384 3484.

Memandangkan jawatankuasa Jubli Perak telah bermesyuarat bersama pengetua pada Sabtu yang lalu, mesyuarat kali ini sangat penting untuk membincangkan langkah-langkah seterusnya. Apatah lagi tarikh majlis yang dicadangkan telah dipinda sebulan lebih awal. Jadi amat diharapkan semua AJK dan bukan AJK dapat hadir ke mesyuarat kali ini.

Sekian, Terima Kasih

Best Regards,
sherrina
Penolong Setiausaha
Jawatankuasa Jubli Perak MRSM Terendak