Monday, November 20, 2006

Gathering BBQ Raya Ex-TDK 95/97




Assalamualaikum Warahmatullah dan Salam Sejahtera,
Pertamanya, terima kasih kepada yang hadir paad gathering raya 2006. Alhamdulillah kehadiran amat-amat memberangsangkan. Ini menjadikan majoriti kehadiran berkobar-kobar hendak membuat program-program gathering lagi. Bagaimanapun beberapa kelemahan boleh dikemasikini pada masa-masa akan datang.
OK, gathering Raya 2006 telah berjaya membuat kutipan sebanyak RM380 daripada 30 orang. Terima kasih banyak-banyak kepada yang membawa kuih muih, buah-buahan, murtabak, air dsb. Bagaimanapun perbelanjaan hanya melibatkan RM270. Oleh itu baki kewangan gathering akan dimasukkan kepada akaun batch sekiranya sehingga 6 petang hari Rabu - 22 November 2006 tiada ahli-ahli yang menuntut (claim) yang munasabah dan disokong oleh hadirin...
Insya-Allah, kepada mereka-mereka yang meminta saya sampaikan salam dan pesanan telah disampaikan.
Gathering raya juga sempat diperbincangkan beberapa perkara dan diminta diperpanjangkan bagi kepuasan bersama:
  1. Kutipan RM10 setiap bulan daripada setiap ahli akan bermula Januari 2007. Ini bagi mengurangkan beban kewangan individu daripada minta pembayaran RM100++ sekali gus.
  2. Gathering akan cuba diteruskan setiap bulan. Dan pada bulan Disember 2006 atau Januari 2007, perancangan gathering adalah di Port Dickson, N9. Insya-Allah komitee akan cuba berhubung dengan ahli-ahli di N9 dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya. Negeri-negeri lain akan menyusul dan komitee berharap ada volunteer di kawasan-kawasan lain bagi penganjuran gathering.
  3. Mohon ahli melihat Fail Kewangan (Excel) di dalam bahagian Fail. Lengkapkan maklumat peribadi anda bagi komitee menghantar makluman-makluman berkenaan program yang terkini. Komitee akan cuba menghantar kad jemputan Reunion 10yrs. Mohon kerjasama memberi maklumat rakan-rakan yang lain yang dapat anda hubungi.
OK, perkara lain.... Tuan Presiden akan menghantar laporan lengkap. Gambar-gambar akan disusuli oleh mereka-mereka yang membawa kamera.
Terima kasih,
Iskandar Syahril Ibrahim Sukri





















Di sediakan oleh;
Sherry @ Sharina

Report Gatering Raya 2006

Assalamualaikum Warahmatullah dan Salam Sejahtera,

Pertamanya, terima kasih kepada yang hadir pada gathering raya 2006. Alhamdulillah kehadiran amat-amat memberangsangkan. Ini menjadikan majoriti kehadiran berkobar-kobar hendak membuat program-program gathering lagi. Bagaimanapun beberapa kelemahan boleh dikemasikini pada masa-masa akan datang.

OK, gathering Raya 2006 telah berjaya membuat kutipan sebanyak RM380 daripada 30 orang. Terima kasih banyak-banyak kepada yang membawa kuih muih, buah-buahan, murtabak, air dsb. Bagaimanapun perbelanjaan hanya melibatkan RM270. Oleh itu baki kewangan gathering akan dimasukkan kepada akaun batch sekiranya sehingga 6 petang hari Rabu - 22 November 2006 tiada ahli-ahli yang menuntut (claim) yang munasabah dan disokong oleh hadirin...

Insya-Allah, kepada mereka-mereka yang meminta saya sampaikan salam dan pesanan telah disampaikan.

Gathering raya juga sempat diperbincangkan beberapa perkara dan diminta diperpanjangkan bagi kepuasan bersama:

  1. Kutipan RM10 setiap bulan daripada setiap ahli akan bermula Januari 2007. Ini bagi mengurangkan beban kewangan individu daripada minta pembayaran RM100++ sekali gus.
  2. Gathering akan cuba diteruskan setiap bulan. Dan pada bulan Disember 2006 atau Januari 2007, perancangan gathering adalah di Port Dickson, N9. Insya-Allah komitee akan cuba berhubung dengan ahli-ahli di N9 dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya. Negeri-negeri lain akan menyusul dan komitee berharap ada volunteer di kawasan-kawasan lain bagi penganjuran gathering.
  3. Mohon ahli melihat Fail Kewangan (Excel) di dalam bahagian Fail di http://groups.yahoo.com/group/terendakz. Lengkapkan maklumat peribadi anda bagi komitee menghantar makluman-makluman berkenaan program yang terkini. Komitee akan cuba menghantar kad jemputan Reunion 10yrs. Mohon kerjasama memberi maklumat rakan-rakan yang lain yang dapat anda hubungi.

OK, perkara lain.... Tuan Presiden akan menghantar laporan lengkap. Gambar-gambar akan disusuli oleh mereka-mereka yang membawa kamera.

Terima kasih,
Iskandar Syahril Ibrahim Sukri

Tuesday, November 14, 2006

Jamuan BBQ Raya Gathering ex-Terendak 97

Jamuan BBQ Raya Gathering ex-Terendak 97

Tarikh: 18 November 2006 (Sabtu)
Masa: 4.30 petang hingga 10.00 malam (datang awal utk membantu sgt dialu-alukan)
Tempat: 10, Jalan PU 10/1A, Taman Puchong Utama, Puchong
Yuran: RM 10 seorang
Bank In: Akaun Maybank Iskandar Syahril 162263157531
Pertanyaan lanjut: Call Is (019-558 0515) atau Sherry (013-3843484)



Jamuan BBQ Raya Gathering ex-Terendak 97


Jamuan BBQ Raya Gathering ex-Terendak 97

Tarikh : 18hb November 2006
Hari : Sabtu
Masa : 4.30 petang sehingga 10.00 malam
Tempat : 10, Jalan PU 10/1A, Taman Puchong Utama, Puchong
Yuran: RM 10 Bank in ke Maybank Iskandar Syahril No Akaun
MBB - 162263157531
Pertanyaan lanjut leh call Is di talian 019-558 0515 atau Sherry@Sharin 013-384 3484



Sunday, November 12, 2006

Walimatulurus - Hafiz Anuar (Paim)

Assalamualaikum kengkawan batch 93/97 MRSM TDK

Berita tergempar... ......

Korang semua dipelawa beramai2 untuk turut hadir ke majlis keenduri pengantin lelaki pada:
24 Disember 2006
117 Kg Bukit Keledang
71350,Kota,Rembau
Negeri Sembilan D.K

*Kad jemputan akan di scan kemudian
*Kepada batch2 lain yg turut mengenali saya, anda semua turut dialu-alukan hadir

Yg Benar,
Hafiz Anuar Jahaya a.k.a PAIM
Batch 93/97, PMR 95 & SPM 97

Friday, November 10, 2006

Walimatulurus - Neti

Kepada rakan2 terendak sekalian...

Aku mewakili neti dan pasangannya. . ingin menjemput SEMUA kawan2 ke majlis perkahwinan mereka.. detail majlis seperti di bawah:

Tarikh : 26 November 2006
Hari : Ahad
Tempat : Dewan Gemalasari - Banguanan Risda Ampang
Masa : 12:00am - 5:00pm
kehadiran encik/cik/tuan/ puan amatlah dihargai.. ceewaah.. mcm aku plak tuan rumah.. tp itu la yg dipesan oleh neti yg masih berada di Sibu.. yg tak dpt kad tu.. ini lah dia kad nya.. tp dlm bentuk virtual.. tujuan tetap sama.. utk menjemput..kad boleh di view di http://groups.yahoo.com/group/terendakz/files/fahmi.jpg .. Neti dan fahmi boleh dihubungi di nombor seperti berikut:

Neti : 0122649359
Fahmi: 0123212564
So..see u there bagi mereka yg berkelapangan. . easy access kot utk sesapa yg tinggal di area kl.. Selamat pengantin baru utk neti dan fahmi.. tq.. wassalam

Yg mewakili Neti,
Nazham

Thursday, November 09, 2006

Walimatulurus - Dayak n Gee

Zahir wrote:


http://photos.friendster.com/photos/28/19/12389182/38101911846096l.jpg


http://photos.friendster.com/photos/28/19/12389182/38101870650119l.jpg


Dayak ajak korang sume dtg ke majlis persandingan die ngan Gee kat melake pada hari Sabtu 11 nov 2006.

alamat die :

Km 32 kg Parit Penghulu
77400 Sg Rambai
Melake

Aturcara Majlis :
12tgh-9mlm : jamuan makan
8 mlm : bersanding
sekian time kasih

Wednesday, August 30, 2006

Wednesday, August 23, 2006

Walimatulurus - Sulasteri

Dengan segala hormatnya anda semua dijemput hadir ke Majlis Perkahwinan saya (Sulasteri) pada tarikh 26 Ogos (Sabtu) di alamat seperti berikut :

Tarikh : 26hb Ogos 2006 (Sabtu)
Alamat : No 76, Jalan Kasawari 4, Taman Kasawari, 45700 Bukit Rotan, Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan.

Aturcara Majlis : 12:00 tgh hingga selesai, Bersanding 1:00 petang

Semoga dengan kehadiran anda semua memeriahkan lagi Majlis perkahwinan kami.

Walimatulurus - erny dharmiza (Ern)

19 Ogos 2006 - Majlis Bersanding dan kenduri di

No. 32 Lorong Damai 1, Sungai Isap Damai, 25150 Kuantan, Pahang.

27 Ogos 2006 - Majlis Menyambut Menantu di

106, Blok B4, Seksyen 2, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur.

SEMUA KAWAN-KAWAN YANG MENGENALI SAYA DIJEMPUT HADIR.

ERNY (ERN) - 012-9682752/09-5364468

Walimatulurus - Ozie Fadzura Mohd Nawi (Ozzy)

Ozie Fadzura Mohd Nawi & Mohd Hasnan Abd.Shukor

26th August 2006
@
7,Lorong Lautan Samudera 9/4
Shah Alam 2
Bandar Baru Puncak Alam
42300 Selangor

TEL : 012-3832970

All are invited to the wedding...
Hope to see u guys around..
Thank you!

Sunday, August 06, 2006

Minit 10yrs Reunion Bil 1

MINIT MESYUARAT MAJLIS REUNION 2007
EX-MRSM TERENDAK 93/97

Tarikh: 6 Ogos 2006
Masa: 32.45 petang
Tempat: Pejabat Pusat Tuisyen ANM, Taman Samudera, Selangor.

Kehadiran:

  1. Iskandar Syahril
  2. Mohd Zahiruddin
  3. Mohd Zaky
  4. Azyril Iskandar
  5. Noor Fairoz & isteri
  6. Irman Arifff
  7. Luqman Hakim
  8. Mohd Idzuan
  9. Rizlan Yusri
  10. Nazham Rashidi
  11. Khairolnizam Ramli
  12. Sharifah Sharina
  13. Mohd Adzli

AGENDA

Perlantikkan AJK Sementara

Presiden – Zahir
Setiausaha – Sherry
AJK Kewangan – ISIS
AJK Perhubungan – Ajil & Peos

Kutipan Yuran

Kutipan yuran RM10 seorang telah pun dijalankan untuk menampung kos perbelanjaan pengurusan reunion. Sebanyak RM 130 telah berjaya dikutip pada mesyuarat pertama.

Jejak Kasih

Majlis telah bersetuju untuk melancarkan operasi Jejak Kasih untuk mengesan kembali bekas-bekas pelajar MRSM Terendak batch 1993 dan 1997. Saudara Ajil telah dilantik untuk menguruskan bahagian perhubungan dimana semua bekas pelajar akan dihubungi untuk mengemaskini data maklumat yang sedia ada. Semua bekas pelajar diminta menghubungi Ajil (016-356 9579) untuk memberikan maklumat diri untuk memudahkan beliau menghubungi kelak.

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Ex-MRSM Terendak 93/97

Organisasi telah sebulat suara bersetuju untuk mengadakan Majlis Sambutan Hai Raya Aidilfitri Ex-MRSM terendak 93/97. Berikut adalah maklumat mengenai program:

Tarikh: 18 Npvember 2006 (Sabtu)
Masa : 11.00 pagi
Tempat: Pusat Pengajian Luar Universiti Malaya, Batu 18, Gombak, Selangor

Semua bekas pelajar dijemput hadir bersama-sama keluarga untuk memeriahkan majlis. Mesyuarat kedua juga akan diadakan pada hari yang sama berkenaan Majlis Reunion 2007.

Medium Perhubungan

Semua ahli telah sebulat suara bersetuju YAHOO! group Terendakz merupakan medium penyampai maklumat secara rasmi.

Mesyuarat ditangguhkan pada jam 4.30 petang.

Disediakan Oleh,
Sharifah Sharina Syed Aswad

Photobucket - Video and Image Hosting
Tuan presiden Zahir (kelihatan Rizlan sedang muhasabah diri)

Photobucket - Video and Image Hosting
Ajil, Keymi dan Bear yang khusyuk

Photobucket - Video and Image Hosting
Payat, Peos dan Isteri

Photobucket - Video and Image Hosting
Zahir, Rizlan, Sherry dan Payat

Photobucket - Video and Image Hosting
Sherry, Payat, Aweng, Keymi dan Zaky

Photobucket - Video and Image Hosting
Zaky, Irman, Bear, Zahir, Payat dan AD

Photobucket - Video and Image Hosting
Ajil dan Dani

Friday, August 04, 2006

Walimatulurus - ShimaAbdRashid

diterima daripada email Shima Abd Rashid

saya dengan segala hormatnya mempersilakan semua kawan-kawan dan keluarga untuk hadir ke majlis perkahwinan saya pada
Tarikh : 20 Ogos 2006
Hari : Ahad
Alamat : Lot 3200B,
Kg. Paya Jaras Hulu,
47000 Sg. Buloh,
Selangor.
Untuk kawan-kawan yang menetap di Utara pula, bolehlah datang ke majlis di pihak lelaki pada
Tarikh : 29 Ogos 2006
Hari : Sabtu
Alamat : Lot 161,
Kampung Tersusun, Sg. Ara,
11900 Bayan Lepas,
Pulau Pinang.

Peta untuk kedua-dua rumah ada pada kad yang dilampirkan di bahagian Photos di Terendakz Yahoogroups.

Terima Kasih.

Wednesday, August 02, 2006

NOTIS MESYUARAT AGUNG TAHUNAN

Sukacita dimaklumkan bahawa Ansara akan menganjurkan
Mesyuarat Agung Tahunan (MAT)
pada 6 Ogos (8) 2006
jam 2.30 ptg
bertempat di Blilik Wilayah, Aras 5, Putra World Trade Center (PWTC).
Dengan ini adalah dijemput Tuan-Puan untuk hadir ke Mesyuarat Agung Tahunan ini.

Kepada mereka yang ingin menghadiri MAT tersebut, sila hantarkan email kepada saya agar Ansara dapat dimaklumkan mengenai kehadiran Tuan-Puan.

Segala makluman boleh disalurkan ke ridzuan@mmcogel.com.my untuk tindakan lanjut selewat-lewatnya sebelum 2 Ogos 2006.

Di sini saya lampirkan notis mesyuarat dan laporan berkaitan MAT ini.

(See attached file: Aturcara Agm 2006.pdf)
(See attached file: Laporan Kewangan ANSARA 2006.pdf)
(See attached file: LAPURANSETIAUSAHAAGUNG 2006.pdf)
(See attached file: Minit AGM ANSARA 2005.pdf)
(See attached file: Notis 2 AGM 2006.pdf)

Minta maaf di atas kelewatan notis, saya pun baru dapat email hari ini.

Sekian, Terima Kasih.

Ridzuan Hamid
Bagi Pihak Setiausaha Cawangan.

Walimatulurus Nor Azirawani

Dengan segala hormatnya, kami mewakili keluarga kami ingin menjemput kengkawan sume ke majlis perkahwinan kami seperti berikut:

Pengantin Perempuan

Tarikh: 12 Ogos 2006 (Sabtu)
Alamat: No. 339 H Jln Lubok Stol
17200 Rantau Panjang
Kelantan
Pengantin Lelaki

Tarikh: 26 Ogos 2006 (Sabtu)
Alamat: 898 Tmn Sri Pinang
Lorong Diana 5
71050 Port Dickson
N.Sembilan
Semoga dengan kehadiran kengkawan sume akan menyerikan lagi majlis kami.

Yang Benar
Hazrul Waffa Bin Haron
Nor Azirawani Bt Man

*Kad leh nngok kt sini http://azirawani.fotopages.com/

Wednesday, July 26, 2006

1st meeting - Reunion 2007

Photobucket - reunion MRSM terendak

Pengumuman Penting:

1st meeting yang akan membincangkan mengenai Reunion MARESMA Terendakians Batch 93/96 akan dilaksanakan seperti berikut:

Tarikh : 5hb Ogos 2006
Hari : Sabtu
Masa : 2020 (8.20 malam)
Tempat : Opis Sherry, Gombak (map)
setakat nie kehadiran:
  1. Zahir (PENGERUSI yang rajin)
  2. Is - phoenix
  3. Bear
  4. edi
  5. payat
  6. zaki
  7. Sherry - phoenix
  8. Amy - Cassie
  9. Nana - Phoenix
  10. Ikan - Phoenix
  11. Paim
  12. Dyanne
  13. Ajil - Eridanus
  14. Hanney
  15. Nazham
  16. Erik

Antara cadangan Agenda perjumpaan adalah:

  1. Lantik AJK...
  2. Buat tabung...
  3. Pikir tempat...
  4. Collect nama peserta...
  5. makan!!!!

Aktiviti akan diserikan dengan kehadiran Mawi....

Monday, February 27, 2006

Walimatulurus - Hafizul Baktiar (Joe)

Joe (Hafizul Baktiar) jemput korang semua ke majlis perkahwinannya. Details kat dalam kad nie:

Kad Joe hosting by Photobucket
Klik kad utk besokan

Kad Joe hosting by Photobucket
Klik kad utk besokan

Joe berpesan: Kalau korang nak lepak masa time dia sanding kat umah dia, datang lewat sket dalam pukul 2.30 - 3.30 pm sebab dia bersanding kat rumah pengantin perempuan dulu di hari yang sama.

Selamat Pengantin Baru!

p/s: Kad ini berbau wangi. Harap maklum.

Thursday, February 09, 2006

Congratulation to Sha & Spoke!!

It's a gal...Aira Merissa bt. Sufyan...

Small enough to hold in your arms but big enough to fill your life with happiness..Congratulation to mummy sha & papa spoke!!