Friday, December 21, 2007

Sunday, November 25, 2007

Ada Macam Bau-Bau Nasi Minyak Lah!!

Halina was all over the newspaper yesterday. Aku pun terkejut, tgk gambar kat newspaper tak cam tapi bila baca nama.....wahhh...bakal selebriti lah kawan kita tu...hehehe...



Kami dah kenal lima tahun lalu’

Oleh Norliza Abdullah
am@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: “Persahabatan kami terjalin lima tahun lalu, namun ketika itu hanya sebagai kawan biasa. Tanpa disedari ia menjadi akrab dan bertukar mesra sejak dua tahun kebelakangan ini,” akui gadis manis yang berjaya bertakhta di hati Angkasawan Negara, Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha, 35.

Dr Halina Mohd Yunos, 27, berkata dia selesa berkawan dengan Dr Sheikh Muszaphar dan menganggap lelaki hebat itu sebagai seorang yang baik budi pekertinya dan bersifat merendah diri.

Menurutnya, pertemuan pertama mereka berlaku ketika dia baru memulakan pengajian dalam jurusan perubatan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) manakala Dr Sheikh Muszaphar mengikuti pengajian perubatan lanjutan.

Perkenalan awal katanya, hanya berkisar mengenai perbincangan pelajaran serta tugasan di makmal dan tidak lebih daripada itu, namun tanpa disedari, lama kelamaan ia membuahkan bibit cinta.



“Malah keluarga kedua-dua belah pihak juga mengetahui hubungan kami sejak awal ia terjalin,” katanya yang seolah-olah bersedia dengan soalan yang bakal diajukan wartawan.

Jika Dr Halina bukan gadis pilihan Dr Sheikh Muszaphar yang baru-baru ini mengumumkan akan menamatkan zaman bujangnya dalam tempoh terdekat, pasti dia tidak akan membawa wanita itu pada majlis yang dikhaskan untuk meraikan media.

Pasangan itu memeranjatkan hadirin pada Majlis Malam Media anjuran UKM di Hotel Nikko, Jalan Ampang di sini, malam tadi.

Mereka muncul dalam dewan kira-kira jam 10.45 malam dan terus menuju meja utama sebelum bersalaman dengan Naib Canselor UKM, Prof Datuk Dr Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabuddin.

Ketika itu, Dr Sheikh Muszaphar berpegangan tangan dengan Dr Halina dan kemudian naik ke pentas apabila jurufoto media meminta untuk merakamkan gambar mereka berdua.

Pakaian sedondon hijau yang digayakan pasangan itu menggambarkan mereka mempunyai cita rasa sama dan sedia berkongsi hidup.

Dr Halina, anak kelahiran Seremban, Negeri Sembilan, kini bertugas sebagai pegawai aestetik di Pusat Kecergasan Wanita PrimaNora di Taman Tun Dr Ismail di sini, berkata kali terakhir dia mengunjungi keluarga Dr Sheikh Muszaphar semalam (kelmarin) dan menyifatkan keluarga teman lelakinya berhemah tinggi.

Nada suaranya yang sentiasa ceria memberi gambaran keluarga kedua-dua pihak merestui hubungan murni mereka.

Ditanya sama ada mereka akan menamatkan zaman bujang dalam tempoh terdekat, Dr Halina dengan nada suara perlahan berkata, soalan itu perlu diajukan kepada Dr Sheikh Muszaphar sendiri.

Sesuai dengan kerjaya yang disandang, penampilan ringkas Dr Halina dengan baju kurung dilengkapi rantai labuh dan sepasang subang gantung menyerlahkan lagi penampilannya.

Dr Sheikh Muszaphar pula ketika diajukan pertanyaan mengenai hubungan istimewanya begitu berhati-hati menjawab dengan berkata, beliau akan membuat pengumuman rasmi mengenainya tidak lama lagi.

Bagaimanapun, katanya buat masa kini, dia sibuk memberi tumpuan kepada tugasan terutama dalam menyiapkan hasil penyelidikan ketika di angkasa.

Sekembali dari Amsterdam, Belanda, Selasa lalu, Dr Sheikh Muszhapar dilaporkan memberitahu Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Dr Jamaluddin Jarjis, beliau akan bertunang tahun depan.

Sementara itu, Dr Jamaluddin mengesahkan angkasawan pertama negara itu akan mengikat tali pertunangan dengan seorang wanita tempatan, tahun depan.

“Saya berjumpa Sheikh Muszaphar semalam (kelmarin), sekembalinya dari Amsterdam dan beliau mengesahkan perkara itu,” katanya pada sidang media mengenai Pameran dan Persidangan Inovasi Kebangsaan 2007 di sini, semalam.

“Sheikh Muszaphar juga memaklumkan yang beliau sudah mengenali pilihan hatinya itu lebih lima tahun,” katanya yang enggan mengulas tarikh pertunangan itu.




p/s : Halina, congrats. Jangan lupa jemput tau :)

Monday, November 19, 2007

Next Event

Next event:

Sambutan Jubli Perak MRSM Terendak!!!

dah 25 tahun rupanya maktab kita... anyhow, forum rasmi berkenaan majlis sambutan penubuhan MRSM Terendak adalah di http://www.iiumedic.edu.my/extdk/ . Jom kita gegarkan!

Yang jadi AJK setakat ini adalah Sharifah Sharina (Pen. Setiusaha), Zaiti (Tugu / Pokok) dan Iskandar Syahril (Pendaftaran).

Wednesday, November 14, 2007

Reunion: Jumpa Lagi....

Semua diminta check-out jam 12.30, hotel takleh kasi extend. Bergegas masing-masing balik untuk berkemas dan mandi. Lepas serah kunci dan bayar sewa beach volley, masing-masing bergambar kenangan sebelum berpecah balik. Surprise...surprise...Lawi dan keluarga datang.



Jumpa lagi di lain kali.....

Reunion: Pertandingan Beach Volley

Gambar-gambar semasa pertandingan bola tampar pantai. Masing-masing mengeluarkan skill yang dah lama terperuk semenjak meninggalkan sekolah. Jenuh nak melompat...muehehehe..

Gambar Reunion: Sarapan pagi

Ni gambo dlm bentuk slides. Ini diambil semasa sarapan pagi beramai-ramai di khemah di tepi kolam.

Monday, November 12, 2007

Cerita Majlis Reunion MRSM Terendak 95/97

Perghhhh.....penat tak habis lagi. Tapi slow-slow edit gambar dan upload dalam bentuk slides dulu untuk tatapan ramai yg meminta2 nak tengok gambar sebab tak dapat nak hadir reunion. Reunion MRSM Terendak 95/97 kali ini berjalan dengan jayanya walaupun ada sikit kureng disana dan disini....



Tatapilah gambo2 ini dulu sementara aku edit elok2 dan tunggu yg lain-lain anto gambo then aku akan citer properly dan upload elok2 dlm Fotopages :)

Tuesday, November 06, 2007

Maklumat Lengkap Majlis Reunion


Maklumat Lengkap Majlis Reunion
Assalammualaikum,

Berikut adalah maklumat lengkap berkenaan Majlis Reunion ex-MRSM Terendak PMR95/SPM97.

Tarikh: 10 November - 11 November 2007
Lokasi: Glory Beach Resort, Port Dickson.
Tema: Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2007

Bayaran:
ex-terendakz - RM 165
spouse - RM 130

Sumbangan ke tabung boleh dibuat ke akaun Maybank (Iskandar Syahril) - 162263157531. Sila maklumkan melalui email (iskandarsis@ yahoo.com) atau sms (019-5580515) setelah membuat pembayaran.

Aturcara Program:

10 November 2007

3.oopm: Pendaftaran di Lobi hotel (kaunter pendaftaran dibuka sehingga 5pm). Anda akan diberikan goody bag, sticker kereta MRSM Terendak, buku aturcara serta booklet maklumat ex-MRSM Terendak.

4.oopm - 7.00pm:
Free and easy (rujuk laman web Glory Beach Resort untuk mengetahui kemudahan dan permainan yang disediakan)

8.00pm: Majlis Makan Malam di dewan utama.
Semua hadirin DIWAJIBKAN berpakaian baju melayu dan sampin (lelaki) dan baju kurung/kebaya (perempuan) supaya bersesuaian dengan tema sambutan Hari Raya. Sila daftar nama anda di kaunter pendaftaran di dewan nanti dan bawa bersama no cabutan yang tertera pada buku aturcara.

Ucapan akan diberikan oleh Presiden Program Reunion (Saudara Zahir) dan bekas ketua pelajar MRSM Terendak 97 (Saudara Iskandar)

Konsep makan malam adalah BBQ buffet. Antara juadah adalah ayam panggang, kambing panggang, udang panggang, nasi goreng cina, spaghetti, rojak, coselaw, mushroom soup, sotong bakar, kari ayam, pudding, jelly, kek dan minuman danbanyak lagi.

Sambil anda menikmati hidangan serta berbual-bual dengan rakan yang dah 10 tahun tak jumpa, anda akan dibawa mengimbau kembali kenangan di zaman persekolahan melalui slideshow presentation. Dua permainan akan turut dijalankan iaitu Sama Tidak Serupa dan Cuba Teka. Hadiah menarik disediakan untuk pemenang.

Di akhir program, sesi fotografi akan dijalankan.

11.30pm: Majlis Bersurai. Free and easy.


11 November 2007

8.30 am: Sarapan pagi di dewan utama (tempat yg sama spt BBQ)

10.00am: Acara Pantai iaitu beach volley (bagi yang nak menyertai sila daftar dengan saudara Iskandar) serta free and easy (rujuk website utk aktiviti)

11.00: Sesi fotografi beramai-ramai

11.30am:
Berkemas untuk pulang

12.00 pm:
pendaftaran untuk check-out


Maklumat lanjut:

*Budget untuk reunion ini adalah sangat tight kerana pada asalnya ia bukan hendak diadakan di luar KL. Tapi atas cadangan2 yang diusulkan, maka dilakukan juga di PD pada kadar budget yang sama. Pihak urusetia telah bertungkus lumus mendapatkan tempat dan makanan pada kadar yang mampu dengan budget. Oleh itu diharapkan agar semua dapat menyelesakan diri walaupun agak sempit. Orang bujang yang ingin lebih keselesaan boleh mengambil bilik bujang bersama apartment keluarga jika mahu.

Dengan budget yang sangat kecil ini, pihak urusetia berharap hadirin akan sedia maklum dengan persiapan serba sedikit yang mampu kami lakukan. Sebarang kekurangan, harap dimaafkan. Untuk reunion akan datang, pasti yuran yang lebih besar (kene le mula menyimpan lebih awal ye) akan dikenakan supaya anda berasa lebih selesa dan makanannya lebih hebat. Mungkin di hotel 5 bintang :)

* Aparment 3 bilik tidur akan disediakan yang boleh memuatkan 3 keluarga. Bagi yang mempunyai anak lebih dari seorang digalakkan membawa toto untuk keselesaan. Orang bujang juga digalakkan membawa sleeping bag / toto kerana katil tidak cukup.

* Apartment menyediakan kemudahan peti sejuk, tv, air-cond dll. Rujuk laman web utk info lanjut.

* Antara kemudahan yang disediakan ialah tempat letak kereta percuma, wi-fi, kolam renang, sukan air dan banyak lagi. Bagi yang hendak menggunakan kolam renang perlu membawa pakaian yang sesuai.

* Pendaftaran masih dibuka sehingga 3 hari sebelum program.

* Keselamatan anda dan keluarga adalah tanggungjawab anda sendiri.Jika ada sebarang masalah boleh berhubung dengan saya, Shema Afifi dan Iskandar Syahril.

* Untuk memeriahkan lagi sambutan hari raya + reunion, semua ex-Tdk DIWAJIBKAN membawa satu hadiah yang telah dibalut (nilainya terpulang pada anda sendiri, ikut keikhlasan hati dan kemampuan poket). Hadiah ini akan dikumpulkan dan ditukar semasa majlis makan malam nanti (ex-5B1 tentu ingat kan, kita penah buat masa jamuan kelas). Pastikan hadiah anda berbalut.

Lokasi Glory Beach Resort:

Sila rujuk peta di Blog Terendak 97 (http://terendak97. blogspot. com )
Laman web Glory Beach Resort: https://www. glorybeachresort .com

How to reach Glory Beach Resort from Seremban Highway:
1 . Get into Seremban Highway
2 . Pass Nilai exit...1st Seremban/Labu exit....and when you see the signboard saying Seremban/Port Dickson, turn into the exit
3 . After the toll... there will be a T junction where to the left is Seremban and right is Port Dickson. Turn to the right
4 . Go along the main road and you'll reach to Seremban - Port Dickson Highway toll
5 . After the toll, go along the highway until you reach a sign " Lukut" turn left to exit the highway
6 . Once you reach the T junction, turn to the right and go along the road about 5 ~ 6 km away...Glory Beach Resort is along the main road on the right

By Road
From Seremban - 20 minutes
From KLIA - 40 minutes
From Kuala Lumpur - 1 hour
From Malacca - 1 hour
From Singapore - 3 hours 30 minutes

Untuk segala pertanyaan atau cadangan, boleh diajukan pada saya (013-384 3484), Shema Afifi (013-634 8917) atau Iskandar (019-558 0515).

Thursday, November 01, 2007

Open House Rumah E-Syam

To all my fren,

Saya ingin menjemput kawan - kawan ke rumah saya pada hari Sabtu (3/11/07) ini. Ada makan - makan sikit.

Address : 307, Blok U, Apartment SD 2, Persiaran Meranti, Bandar Sri Damansara, 52200 Kuala Lumpur.

Thanks.


If you come from NKVE / PLUS Highway: -
- follow Ipoh signboard until you see Sg Buloh Exit. Exit there.
- After Sg Buloh toll, keep right and go to flyover until you reach traffic light. Turn right when the traffic light is on 'green light'.

- Go straight until you see ING Building. Keep left until you see Bandar Sri Damansara (SD 5 - 16) signboard. Follow the exit on your left.

- Follow the road until you see traffic light. Turn right when the traffic light is on 'green light'. Please stop when it turn to 'red light'.

- Go straight until you see another traffic light. (You will pass by McD, Mobil, Shell, CIMB Bank). Turn right when the traffic light is on 'green light'.

- Go straight until you pass by Pangsapuri Meranti (on your right) and Sekolah Menengah (on your left).
- After that, you can see Apartment SD 2 on your right. Just inform the guard - house number 307, Blok U. For open house.

If you come from LDP : -
- follow Kepong signboard until you reach Sg Penchala Toll. (You will pass by TV3, One Utama, Ikea)
- After Sg Penchala Toll, keep left until you see Bandar Sri Damansara signboard. Turn left.
- Go straight until you see traffic light and turn left.
- Follow the road until you see another traffic light. (You will pass by Shell, Sekolah Cina, Maybank, RHB Bank and Sekolah Kebangsaan 1). Turn left at the traffic light.

- Go straight until you pass by Pangsapuri Meranti (on your right) and Sekolah Menengah (on your left).
- After that, you can see Apartment SD 2 on your right. Just inform the guard - house number 307, Blok U. For open house.


Peta LDP


Peta Bandar Sri Damansara


Peta Damansara





Dah 3 peta ada siap jalan cerita, kalau sesat jugak tataulah....selamat beropen house :)



Monday, October 29, 2007

Update Info Anda

Assalammualaikum,

Bersempena Program Reunion yang bakal diadakan pada 10 dan 11 November ini, satu booklet yang mengandungi maklumat ex-TDK akan diedarkan. Saya mohon supaya semua ex-TDK 95/97 tolong emailkan saya maklumat anda yang terkini. Jangan reply di yahoogroup. Email terus kepada saya dalam format berikut:

Nama:
Nickname:
Homeroom:
Alamat terkini:
No Telefon terkini:
E-mail:

Sila emailkan maklumat tersebut ke sherrina_kl@yahoo.com

Terima kasih.

p/s: Pendaftaran reunion masih dibuka lagi :)

Friday, October 26, 2007

Senarai Terkini

Alhamdulillah, kehangatan majlis reunion semakin terasa. Semakin ramai yang mendaftar walaupun disaat-saat akhir. Berikut adalah senarai terkini:

Bil
Nama
Homeroom
Hadir
SPOUSE
1
abdul halim mohd yusof

1
0
2
Ahmad Dani Daud
Andromeda
1
0
3
Ahmad Fadzrun Latip

1
1
4
Ahmad Fahmi Baharuddin
Eridanus
1
1
5
aizima abd rahman

1
1
6
Alfian Mohamad Zaini
Betelgeuse
1
0
7
Asyimah Mohamad Afifi
Betelgeuse
1
1
8
Azwan Mohd Hashim
Eridanus
1
0
9
Faizah Nor Ahmad Mokhtar
Eridanus
1
1
10
faizul akmal ahmad rodi

1
0
11
Farah Roslinda Mohd Rustam
Phoenix
1
0
12
hafizul baktiar bin abu bakar
Betelgeuse
1
1
13
Irman Ariff B Abdul Rahman

1
0
14
Irman Effendi abd aziz
Phoenix
1
0
15
Irwan Md Azhar
Phoenix
1
0
16
Iskandar Syahril Ibrahim Sukri
Phoenix
1
1
17
Luqman Ismail
Andromeda
1
1
18
Md Ridzuan Md Hamid

1
0
19
Mohd Adzli Mohd Bari

1
0
20
Mohd Azizul Zaid
Eridanus
1
0
21
Mohd Hazlee Ramle
Cassiopeia
1
0
22
Mohd Hisyam bin Maani
Betelgeuse
1
1
23
Mohd Rizuan Zakaria

1
0
24
Mohd Rohaizad B Hj Damanhuri
Betelgeuse
1
1
25
Mohd Shahril Nizam Syafie

1
1
26
Mohd Zahirudin Rosnan

1
0
27
mohd zamzuri b. zainol
Phoenix
1
M
28
muhammad hakim al-mustaqim yusof

1

29
Muhammad Khairuddin Zuhri

1
1
30
Nazham Rashidi Masakhoh

1
0
31
Nor Azee Akmal Bt Kamarudin
Andromeda
1
0
32
Nor Azirawani Man

1
1
33
Nor Sham Irwandi Mat Yacob

1
0
34
Nor Suzalwani Sulaiman

1
1
35
Norlizawaty Asmira Latip
Eridanus
1
0
36
Norshazreen Binti Mokhtar
Phoenix
1
0
37
Nur Azrah Sulaeman

1
1
38
nurul akmal awang

1
1
39
Qarmal B. Safiin

1
1
40
Rozita Ramli
Eridanus
1
0
41
Sharifah Sharina Syed Aswad
Phoenix
1
0
42
Syairida Azza Bt Mohd Rozlan
Draco / Cassiopeia
1
M
43
wan nur asyiken wan abd rahman

1
1
44
Zairin Hafiza Zulkepli

1
0
45
zalina idris

1
1
46
Khaireni binti Kamaruddin
Cassiopeia
D
D
47
Nurindah Yunos
Andromeda
D
D
48
Ezwan Khairi Mohamad

M
0
49
Hafizul Zaimy B Mat Zanan
Cassiopeia
M

50
Hafizzul Hashimi Dato' Ismail

M

51
halina mohd yunos

M

52
Khairolnizam Ramli

M
M
53
Luqman Hakim Ahmad

M
0
54
Mohd Azlan Zainul Abdin
Phoenix
M
0
55
Mohd Idzuan Abd Hamid

M
0
56
mohd nafi ghazali

M

57
Mohd Zainor Azree B Zakaria
Draco
M

58
Mohd Zaky Aziz

M

59
Norasrani Bt Ramli
Cassiopeia
M
M
60
norman derick osman

M
M
61
Saiful Zareek Yahaya

M
0
62
ahmad norazlan abd aziz

P
0
63
Mardiana Shafinaz Mukhtar

P
0
64
Mohammad Azrai b Ilyas
Phoenix
P
0
65
Nur Hanney Fazleen bt Hanafiah
Gynamide / Eridanus
P
0

Bilangan hadir (confirm)
1
45
19

Bilangan Hadir Dinner Sahaja (confirm)
D
2
2

Bilangan Hendak hadir (tak confirm)
M
14
5

Bilangan Pasangan Ex-TDKz (Confirm)
P
2


Bagi yang mungkin teruja melihat nama-nama kawan yang dulu sama-sama study masa prep, sama-sama pakat ponteng prep, sama-sama makan megi waktu takde duit....pendaftaran masih lagi dibuka.

Maklumat pembayaran seperti berikut:
Ex-Terendak - RM165
spouse - RM 130

Sumbangan ke tabung boleh dibuat ke akaun Maybank (Iskandar Syahril) - 162263157531. Sila maklumkan melalui email (iskandarsis@ yahoo.com) atau sms (019-5580515) setelah membuat pembayaran.

Untuk membakar lagi semangat anda....masih ingat kenangan masa prep malam dahulu???



Agak-agak kalau rasa terbakar, apa lagi....jomlah pegi reunion sebab next reunion ialah masa umur 50 tahun! Serius, aku tak tipu!!!